Kosarica

[ ... ] Artikal/a
IZVRSITE KUPOVINU
VirtueMart
Vaša košarica trenutno je prazna.
Početna » Preporuke liječnika » Infekcije

INFEKCIJE

SEKRET

Sekret je proizvod lučenja žlijezda u našem organizmu. Obzirom da li se sekret izlučuje direktno u krvotok ili u vanjsku sredinu odnosno u tjelesne šupljine izvodnim kanalima razlikujemo inkrete (unutrašnje sekrete) i ekskrete (vanjske sekrete). Povećana sekrecija može predstavljati problem i pomaže razvoju infekcije.

Preporučeni proizvodi:

Acidophilus + ParaProteX, OxyMax

AFTE - gnojne ranice u ustima

Afte (stomatitis aphthosa) su kronične povratne promjene na sluznici jezika, usnica, nepca i obraza. Karakteriziraju ih okrugle ili ovalne ulceracije žutog ili sivog dna okružene crvenim upaljenim pojasom. Nakon odstranjenja naslaga ostaju jarko crveni, bolni defekti na sluznici. Najčešće se javljaju kod djece i ne predstavljaju nikakvu osobitu opasnost za opće stanje zdravlja. Dovode se u vezu s padom imuniteta, stresom i napetošću.

Preporučeni proizvodi:

Ocean 21 + Beta Carotene

BAKTERIJSKE INFEKCIJE (Esherichia Coli, Clostridium, Pseudomonas, Salmonela i dr.)

Infekcija dolazi od latinske riječi: inficere, što znači uprljati. Infekcija podrazumijeva štetan prodor i multiplikaciju (razmnožavanje) nekog biološkog agensa u tijelu domaćina i prodiranje patogenih mikroorganizama u tijelo. Dakle, infekcije su uzrok zaraznih bolesti ali svaka infekcija neće uvijek izazvati bolest. Svaka zaraza ne uzrokuje oboljenje! Da li će doći do oboljenja, ovisi i o virulenciji i broju klica, koje su ušle u organizam. Za nastanak bolesti potrebno je ispuniti neke uvjete. Zarazne bolesti mogu se širiti: dodirom (direktnim ili indirektnim, tj. preko predmeta), živežnim namirnicama, zaraženom vodom, zaraženim zrakom, zaraženim zemljištem, insektima. Pravilnom nadopunom ishranom možemo ojačati imunitet i na taj način djelovati preventivno na nastanak bolesti.

Preporučeni proizvodi:

ParaProteX + OxyMax + Acidophillus

VIRUSI

Virusi su sasvim sitni mikroorganizmi, na granici nežive prirode i živog svijeta, koji mogu biti uzročnici raznih zaraznih bolesti. Njihova veličina iznosi između 20 i 300 nm. Virusi mogu živjeti samo unutar živih stanica, gdje stvaraju kolonije  Danas još nije potpuno sigurno, da li su svi virusi živa bića. Visoke temperature ubijaju viruse, dok niske temperature vrlo dobro podnose. Virusi npr. uzrokuju promjene središnjeg živčanog sustava (kravlje ludilo). Mogu biti uzročnici i slijedećih bolesti: velikih boginja, gripe, primarne atipične upale pluća, ospica, zaušnjaka, crljenice, psitakoze, četvrte spolne bolesti, trahoma, zarazne žutice, bjesnoće, epidemične dječjeparalize, malih boginja i dr.

Preporučeni proizvodi:

VirAgo, Ocean 21, ParaProteX, OxyMax, C Plus, Garlic Caps, Vital A, B, AB0 / Polinesian Noni

PREHLADA

Prehlada je akutna virusna infekcija s upalom nekih ili svih organa gornjeg respiratornog trakta uključujući nos, paranazalne sinuse, ždrijelo, grkljan, a često dušnik i bronhe. To je najčešća od svih virusnih infekcija gornjeg respiratornog trakta, a posebno je česta u hladnijim razdobljima godine. Prehlada može biti i uvod u vrlo ozbiljne bolesti (upala pluća, bubrega, sinuitis). Prehlada nastupa zbog hladnoće i zaraze (termijska i infektivna prehlada). Nastup prehlada očituje se u općem neraspoloženju, tresavici i kihanju. Ovi znakovi mogu brzo nestati, ako se odmah u početku uzme velika količina C-vitamina, ako se legne i uzme čaj.

Preporučeni proizvodi:

Bee Power, C 500, Garlic Caps, Vital A, B, AB0 / Polinesian Noni

TRIHOMONIJAZA - parazitna infekcija

Trihomonijaza je upala urogenitalnog trakta koju uzrokuje parazit koji se može naći u vagini kod žena ili u mokraćnom kanalu kod muškaraca. Uzročnik ove spolno prenosive bolesti je jednostanična praživotinja - bičaš (trichomonas vaginalis). Infekcija pogađa više žene nego muškarce i predstavlja opasnost u trudnoći. Glavni simptomi su: žuto-zeleni vaginalni iscjedak neugodnog mirisa, svrbež ili bol u genitalnom području, bol kod mokrenja. Muškarci mogu imati obilan sekret i bol u spolovilu. Moraju se liječiti oba partnera.

Preporučeni proizvodi:

Ocean 21 + ParaProteX, AC-Zymes

PARAZITI i gljivične infekcije

Nametnici (paraziti) su živa bića, koja žive u tijelu ili na tijelu drugog živog bića.  Paraziti se nalaze svuda oko nas: u zraku. vodi, zemlji. U naše tijelo mogu ući kroz nečistu vodu i hranu, preko prljavih ruku, kroz kožu i dišne puteve, preko insekata i kroz seksualni odnos. Paraziti mogu biti neškodljivi, a mogu prouzročiti teška oboljenja, pa čak i smrt. Njihov zadatak je da kradu od vas vitamine i minerale, a za uzvrat ispuštaju toksični otpad.

Preporučeni proizvodi:

ParaProteX, Ocean 21, Acidophilus, Garlic Caps

ŽVALE - stomatitis angularis

Žvale označavaju pojavu crvenila, ranica i krasti na području jednog ili obiju kutova usana. Vrlo su neugodne i često bolne. Takvim promjenama sklonija su djeca i starije osobe, ali i drugi u stanjima kada nastupi pad imuniteta uslijed neke druge bolesti ili u prijelaznim, proljetnim i jesenskim, razdobljima. Kako se znamo dirati prljavim prstima, čašom ili eventualno već upotrebljavanom maramicom, nasele se razne bakterije i gljivice. Bolest se brzo razvija, a lako se prenese i drugim osobama. Za vrijeme liječenja valja pripaziti na čistoću, posebice čistoću ruku i noktiju!

Preporučeni proizvodi:

VirAgo, ParaProteX + Chelated Zinc + C 500 / Vital A, B, AB0 / Polinesian Noni / Stress Management (B-Complex)